About Me

My photo
Just a simple muslimah..wanna be a solehah wife, superb mom, good daughter and great teacher..insyaAllah..

Calendar

Counter

Saturday, February 20, 2010

Balqis alHumaira'



dah berabuk dah blog aku..nih nak sapu sawang2 ni..byk kisah nk d kongsi..tp..mls nk menaip oh..skrg jam 448am..balqis baru tidur..menangis ntah knpa sejak 1130pm..huhu..sian asben nk tido..so..kita mula dgn kisah si kecil dlm famili atif zack ni..

Balqis nih sbnrnya senang je nk jaga ~masa baby la..skrg ni butuhkan perhatian lebih dari ummi n abi die..~ye la budak kecik kan..normal la..masuk bulan lain..lain perangainya..masa 1-2 bulan..suka jaga malam..haru biru ummi n abi die nakk tido..masuk 3 bulan..mata sebelah kanan bertahi..panas barangkali..tido pun dah ok..nk masuk buai je..senang keje..masuk 4 bulan..mata belah kiri lak bertahi..nk buang toksik agaknya..perangai pun cantek..tido takde masalah..alhamdulillah..cuma masukk 5 bulan ni banyak sket perangainye..tido dah tak nak aku buai..asal ade aku je..mesti tak nak masuk buai..asyik nk bekepit je tido mlm..pkul 10 mlm dah tido..alamatnya nga aku skali terus gol..hehe..bulan ni mmg mencabar..2 kali demam..batuk..sian dia..ye la cuaca tak best sgt nk g jln2..ummi n abi die asyik nk bejalan je..hehe..pendek kata..umur 5 bulan ni die byk meragam la..klu dah merajuk..susah gle nk pujuk..huhu..x__x

bila dah ada anak ni..jadual idup pun sedikit sebanyak berubah..nk gi sopim..kena pk si kecik dulu..cuaca ok ke..dah cukup tido ke..dah buang air ke..tak sejuk ke..mcm2 lagi la..tu kalau nk bawak die klua..klu tak bawak..masa sopim..mesti nk balik cepat..ye la..asyik duk ingt die je..

keje skola pon..wajib d tinggalkan d skola..tak bley bwk balik..sb tak sempat pon nk buat kat umah..beratkan bahu je bawak balik..nk balik dari skola lmbt2 mcm sblm peknen pun tak bley..sian kat die..duk umah pengasuh..nnti lewat amik..meragam la jwbnya..

skrg ni alhamdulillah..masih lagi bf..even beberapa rakan sekerja dah berhenti bagi bf..bb dorg tak masuk lagi 6 bulan..ntah..masing2 ade cara sendiri..tp..aku kasi fm kat balqis masa d umah pengasuh je..sb tak nk menyusahkan pengasuh tu..mmg blh je perah susu..tp..tak mo nyusahkan org..lagipun..balqis nyusu fm 2,3 kali je msa kat umah ibu dia..fm ni ade baik jugak..menyenangkan org nk jaga dia if ade hal..tp balik dari umah ibu dia,mmg fully bf..ade aku die tak mo fm..ade bau agaknya aku nih..hehe..

ape yg paling aku tak suka bila ade anak ni..aku ni sensitip rupenye..~baru nk tunjuk..heheh~bukan ape..aku paling tak suka time die kena cucuk..sedey gle tgk muka die nngis time tuh..setiap kali cucuk..asben aku yg akan riba die..aku?duk jauh2..nape?sb tak tahan tgk die nngis kena cucuk..lagi satu..time kena kasi ubat..mmg aku failed!asben jugak yg kasi die ubat..aku?duk jauh2 jugak..sb tak tahan sedey tgk memek muka die time mkn ubat..huhu..dats my weakness..tp kena try jugak kasi ubt nnti..

ape barang yg sentiasa ade dlm stok balqis? minyak yu yee..minyak johnson..minyak tyt..vicks..mandian dan yg paling penting..cool fever..hehe

tu aje la crite anak kesayangan aku n asben..ni ade bbrapa pics die..layan je la..heh












ni masa 5 bulan
Read more...
separador

Wednesday, February 3, 2010

short entry..for this new year 2010






tak bleh nak type banyak2..pics will describe my situation now..hehe
Read more...
separador

Pages

Tag Cloud

Followers