Sunday, March 21, 2010

KLIBF 2010 at PWTC

salam..alhamdulillah..akhirnya tercapai jugak hasrat nak p book fair kat pwtc..semalam p nga asben..balqis,ipar n anak sdara..sampai sana pkul 11am..masyaallah..ramai tak hengat manusia..sian balqis..duk nga abi dia..alhamdulillah..sepanjang 3hours dlm tu dia tak nangis..asyik tengok org n nak makan kertas aje..hehe..

aku pening lalu booth yg child edu care..yg g*****r..i***..ah..macam2 lagi la syarikat edu care neh..menyampah..kat skola pon datang..kat book fair apatah lagih..aku n asben wat bodo je lalu depan dorang..hehe..asyik tanya anak umo brape..bleh kita duduk bincang?buleh blah..kata aku dlm hati je la..tak mo layan..

pusing2 dlm tu..penat ah..giler ramai..nk cari buku balqis..soft book..tapi tak de pon..hard book bnyak la..tak beli pon..beli buku cerita serikandi islam je..aku pulak..nak beli buku d gerai jemari seni..sampai je booth tu..huyyo..ramai tak hengat manusia..berebut2 nak beli buku hlovate "versus"..dah cuak tgk smkin skit novel tuh atas rak..aku menonong je masuk terus amik..haha..dapat..kat js aku beli 4 novel..dapat paper bag n tanda hati dari hlovate..haha..puas hati!!

jalan2..lagih..balqis dah meragam..makan2 kertas abi dia pegang..cari port..kasi susu..dah kenyang..teruskan misi..p level 1..masuk karangkraf punya sarang..ohhooi..ramai jugak manusia..dalam otak dah set.."cinta sufi"..ram punya karya..tit..tit..tit..dapat msg dari budak uia..hahha..cakap cinta sufi will be launch on 28hb..what!!!uhuh..sedey..cari jugak nk sedapkan ati..mmg takde..huhu..takpe..cari mags pa&ma..jumpa..beli kluaran feb-april..syiok..pastu sambar beberapa buku panduan untuk ibu n baby..best2..time nak bayar..alamak..panjang nye..tapi buat bodo je cut the line..dah promoternye suh aku masuk line..hahha..dapat bayar terus kua..balqis dah meragam..nak tido..

after pwtc gi masjid wilayah..solat..penat kaki..huhu..g carefour..beli pampers..murah punya pasal gi sana..sambar 2 pek..pastu tertido si kecik dlm carrier..huhu..sian..pastu balik la..penat tak hengat..

kat bawah ni buku2 yg aku beli..hoho..n gambar masa kat masjid wilayah..









Read more...
separador

Saturday, February 20, 2010

Balqis alHumaira'



dah berabuk dah blog aku..nih nak sapu sawang2 ni..byk kisah nk d kongsi..tp..mls nk menaip oh..skrg jam 448am..balqis baru tidur..menangis ntah knpa sejak 1130pm..huhu..sian asben nk tido..so..kita mula dgn kisah si kecil dlm famili atif zack ni..

Balqis nih sbnrnya senang je nk jaga ~masa baby la..skrg ni butuhkan perhatian lebih dari ummi n abi die..~ye la budak kecik kan..normal la..masuk bulan lain..lain perangainya..masa 1-2 bulan..suka jaga malam..haru biru ummi n abi die nakk tido..masuk 3 bulan..mata sebelah kanan bertahi..panas barangkali..tido pun dah ok..nk masuk buai je..senang keje..masuk 4 bulan..mata belah kiri lak bertahi..nk buang toksik agaknya..perangai pun cantek..tido takde masalah..alhamdulillah..cuma masukk 5 bulan ni banyak sket perangainye..tido dah tak nak aku buai..asal ade aku je..mesti tak nak masuk buai..asyik nk bekepit je tido mlm..pkul 10 mlm dah tido..alamatnya nga aku skali terus gol..hehe..bulan ni mmg mencabar..2 kali demam..batuk..sian dia..ye la cuaca tak best sgt nk g jln2..ummi n abi die asyik nk bejalan je..hehe..pendek kata..umur 5 bulan ni die byk meragam la..klu dah merajuk..susah gle nk pujuk..huhu..x__x

bila dah ada anak ni..jadual idup pun sedikit sebanyak berubah..nk gi sopim..kena pk si kecik dulu..cuaca ok ke..dah cukup tido ke..dah buang air ke..tak sejuk ke..mcm2 lagi la..tu kalau nk bawak die klua..klu tak bawak..masa sopim..mesti nk balik cepat..ye la..asyik duk ingt die je..

keje skola pon..wajib d tinggalkan d skola..tak bley bwk balik..sb tak sempat pon nk buat kat umah..beratkan bahu je bawak balik..nk balik dari skola lmbt2 mcm sblm peknen pun tak bley..sian kat die..duk umah pengasuh..nnti lewat amik..meragam la jwbnya..

skrg ni alhamdulillah..masih lagi bf..even beberapa rakan sekerja dah berhenti bagi bf..bb dorg tak masuk lagi 6 bulan..ntah..masing2 ade cara sendiri..tp..aku kasi fm kat balqis masa d umah pengasuh je..sb tak nk menyusahkan pengasuh tu..mmg blh je perah susu..tp..tak mo nyusahkan org..lagipun..balqis nyusu fm 2,3 kali je msa kat umah ibu dia..fm ni ade baik jugak..menyenangkan org nk jaga dia if ade hal..tp balik dari umah ibu dia,mmg fully bf..ade aku die tak mo fm..ade bau agaknya aku nih..hehe..

ape yg paling aku tak suka bila ade anak ni..aku ni sensitip rupenye..~baru nk tunjuk..heheh~bukan ape..aku paling tak suka time die kena cucuk..sedey gle tgk muka die nngis time tuh..setiap kali cucuk..asben aku yg akan riba die..aku?duk jauh2..nape?sb tak tahan tgk die nngis kena cucuk..lagi satu..time kena kasi ubat..mmg aku failed!asben jugak yg kasi die ubat..aku?duk jauh2 jugak..sb tak tahan sedey tgk memek muka die time mkn ubat..huhu..dats my weakness..tp kena try jugak kasi ubt nnti..

ape barang yg sentiasa ade dlm stok balqis? minyak yu yee..minyak johnson..minyak tyt..vicks..mandian dan yg paling penting..cool fever..hehe

tu aje la crite anak kesayangan aku n asben..ni ade bbrapa pics die..layan je la..heh












ni masa 5 bulan
Read more...
separador

Wednesday, February 3, 2010

short entry..for this new year 2010






tak bleh nak type banyak2..pics will describe my situation now..hehe
Read more...
separador

Pages

Tag Cloud

Followers