Friday, July 17, 2009

My Page Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets
Read more...
separador

Buang sawang yang bersarang..

emm..dah lama tak update blog ni..bz sgt..nga aktiviti skola..kita mula cerita semalam..semalam amik cuti rehat khas..my b pon amik...kenapa?sb ak n my b p kelas peneman kat hospital besau melaka..kelas peneman ni apa?mcm 1kursus utk suami yg akan meneman smsa isteri dorg bersalin nnti..kiranya mcm nak dptkan sijil utk masuk labour room..aku ingtkan lama..rupenya dlm 2jam saje..cuti yg di amik tak sia2..sb lepas tu p klinik..checkup mingguan..2jam baru siap..alhamdulillah semua selamat..cuma yg pelik berat aku turun 2kilos in 2weeks..cuak jugak..sb b4 this..naik mendadak 2kilos for 2weeks..siap minum air gula..then aku muntah..hehe..alhamdulillah..smua ok after checkup wif doc..

Berbalik pada kelas peneman tadi..kat melaka ni si suami yg berhajat nak saksikan kelahiran anaknya dlm labourroom wajib p kelas peneman ni even dah ramai anak..ntah la knpa..negeri lain takde pulak kelas cenggini..nak masuk labouroom teman wife..masuk aje..takpela..at least kami tahu ape yg kena buat bila dah nak bersalin nnti..nurse tu cerita prosedur2 nak teman..then show how to breast feed baby after bersalin..lepas tu ape yg kena sediakan bila masuk labouroom..nak daftar kat mana n so on..yg best..kami d beri peluang menjengah labouroom n wad bersalin kat GH tu..tp takde la tgk org bersalin..tgk bilik je..quite comfortable la kamar bersalin..1bilik 1ibu..siap ade toilet kat dlm labouroom..2rooms share 1toilet..ade yg ade tv..tp tak sempatnye nk tgk tv..dah sakit..hehe..yg wad pulak..ade 3kelas..1st class for mommy yg ade guaranty letter from boss..ok la..aku pon tatau lagi rezeki bersalin kat mana..yg penting..my b ada skali nnti..insyaAllah..

Last week aku teman my b jd guru pengiring utk budak2 BADRI gi Kompleks Falak Al-Khawarizmi di Masjid Tanah..1day program..10mlm baru balik..best la jugak..even g dengau org bentang kertas kerja mengenai ilmu falak..actually falak ni very interesting subject to learn..mcm2 aku blh tahu..mcmna nk cari waktu solat..tgk kiblat..takwim..yg menarik mengenai alam ni..Masyaallah..besau sungguh kuasa Allah..baru aku fhm ape dia bima sakti..alam semesta..we r just a part from million2 galaxy..tu pun ahli falak belum menemui penghujung kepada alam semesta..subhanallah..

erm..masuk usia kandungan 8bulan ni..perasaan aku lebih sensitif..susah nak pujuk jiwa ni..biasa sekejap je..tp skrg..amik masa lama..Ya Allah..jauhilah aku dari sifat sedih..cemburu dan dapat lupakan secepat mungkin satu perkara yg amat mengganggu perasaan aku..amin..ampunkan aku Ya Allah..
Read more...
separador

Pages

Tag Cloud

Followers