Friday, February 27, 2009

Cuti yang relaks..

Hari ini cuti peristiwa sempena sukan tahunan skola smlm..smlm sgt penat..:skemasnail: aku yang sesi petang besekolah sesi pagi..sb petangnya dah sukan..dgn cuaca tidak menentu..hujan kejap..panas kejap..aku dah rasa lemah badan..even tak terlibat sgt..:pinkturtle: aku cuma diletakkan bahagian statistik..tu pun aku tak tahu nak buat ape..sb dah ramai sgt yg kerumun meja statistik..tersengih je la kat tepi..:standturtle: aku terlibat sama dgn menghias khemah rumah sukan..aku rumah Hijau..hehe..berbaloi..board aku dipotong-potong oleh sape ntah..pasni nak claim..:laughsnail: Rumah Wira or Hijau menang tempat kedua utk perhiasan khemah sukan..wp hujan lebat..hehe..:trumpetturtle: kenapa aku tak banyak keje mcm kawan aku??sb ade seseorang yang menyelamatkan aku..sape??of course..anak kandunganku ni la..:shadesnail: trima kasih baby sb selamatkan ummi!!:taresmall:hehe..jgn marah eh..balik umah..dalam 6.30ptg baru sampai..12hours at school!!!so tired..mlmnya..tido la..dah penat sgt.. :tareflower:
Read more...
separador

Tuesday, February 24, 2009

Isnin
23 Feb

haha..ari ni ade perhimpunan rasmi..hoho..terkejut den bila kelas den di umumkan kelas terbersih minggu lepas!!!!:botol_44:musykil mcmna buleh menang??padahal kelas last tu..dah la time aku masuk je kotor..takpe la..asal bukan kelas tekotor..hahaha..:botol_53: hari ni takde mood nak mengajar..tambah lagi nga cuaca yg mendorong aku untuk tido:botol_51: tiba-tiba datang ketua rumah sukan sesi petang..awak kena jumpa kak rohana..bincang persiapan khemah rumah sukan untuk khamis ni..:botol_54: takde pon org kasi senarai tugas kat saya??takmo la buat keje camni..konon merajuk le..:botol_15: akak tu cakap..tak buat keje nnti ko kena aim baru tahu..:botol_20: eleh..macam le aku ni pemalas sgt mcm org tu..:botol_22: aku pi bincang nga kak rohana..bincang..bincang..adeh..susah woo..nak hias khemah..:botol_16: takpe la..aku akan buat yg terbaek!!!caiyok!:botol_09:
Read more...
separador
Sambung lagi..

21 Feb
Sabtu

aaa..dah tiba ari nya..Metim Agung PIBG SMKMalim..pepagi lagih bangung..pagi-pagi lagi dah diuji oleh Nya..huhu..spek aku cermin patah..:bofu_42: uwah!kelam kabut..jd tak bleh nak drive le..hubby lak ade hal nga pelajar die..pepagi lagih..huhuu..aku dah cuak giler dah..janji nga akak tu nak datang 7.30..tp dah 7.20..tak gerak lagi..uwah..bertenang..bertenang..:bofu_46::bofu_47: dengan sabarnya aku tunggu hubby dlm keta dgn pandangan yg kabur-kabur..oh!seksanya takde spek!!:bofu_20: hubby datang n masuk keta..drive le carefully..dalam keta agak merajuk jugak le..:bofu_39: senyap je dalm keta..hubby ckp le..lenkali klu ade program ke ape..jgn duk pegang kertas or whateva yg berkaitan dgn pogram sorg2..kena le kasi kat org lain jugak..bila dah lewat cmni takde la org sana susah..huhu..baiklah..biasala aku ni dah lama tak join ape2 pogram..dah blur..lupe..sampai je kat skola..tgk k.syiba dah angkut kotak2 door gift ke bawah nga budak2..alhamdulillah..aku n hubby bergegas ke dwn utk psg skirting meja yg blum di pasang tu..cepat-cepat pasang..aku dah tak peduli ape cekgu cekgi lain tgk..aku dgn mata takde..buat je keje..mai GPK Hem..amboi..bawak assistant dia..patut le tak pernah nampak..husband dia rupenye..aku tersengih je la..:bofu_48: dah siap sumer..hubby gi beli roti..ye la isteri lapor..huhu..tq Bie sb byk tlg ari ni..:bofu_31: akhirnya settle keje..mai le parents daftar..sedih woo..kena perli nga cekgu yg kami ni kureng cam muka..huhu..:bofu_40: mane la den tau cekgu ke parents..dah kami cekgu baru..tambah lagi kami sesi petang..cekgu cekgi skola ni dlm 120 org..mana le aku nak kenal sumer..klu yg takde kat bilik guru mane aku nak kenal!!!:bofu_09: parents yg datang tak sampai 100 org pon..hahaha..menakjubkan!!students hampir 17++ but parents yg mai tak sampai 100..hadoi..bagus la..tak byk keje aku..dah siap daftar sumer..tunggu le speaker dun yg katenye mai kul 9am..tp..kol 11.15am baru tunjuk muka!!hampeh!:bofu_19: korang tau nape nak marah..ye la..makan yg patut jam 10.30am..tak bleh makan lagi..cekgu yg dah settle keje pon tak bleh makan lagi..lapau sgt!!!ramai cekgi cekgu yg blah awal..sampai pak guard tnya aku..takde mknan utk cekgu ke?hahah..:bofu_02: aku dgn sabau nye tunggu..dah hampir 12.30 baru siap..hadoi..semua cekgu cekgi kebulur!! :bofu_13: aku cepat2 tapau makanan..breaklunch tu..hahah..pastu terus blah!pi kedai spek buat spek..huhu..ptgnya Alhamdulillah dah dapat balik mata...:bofu_10: korang yg pernah spek patah..tentu faham ape yg aku rase..hahaha..
Read more...
separador

Sunday, February 22, 2009

A day..

Ni catatan or luahan aku..2 ari lepas..:pandaGeli_01:

20Feb
Jumaat
Ari ni pi skola mcm biasa..dah sampai 5.05ptg,aku pi solat..then jumpa GPK Petang,beliau suh aku pasang skirting meja pengacara utk metim agung esok dalam dewan..aku iyakan aje..:pandaGeli_15:dalam otak ni berpusing soalan sama "kenapa aku pulak?" :pandaGeli_17:5.25 ade kelas sampai 6.00 ptg..aku gi je la ngaja..then tepat 6pm,aku ajak k.Syiba gi bawah,angkut meja,letak kat lobi..sblm tu aku dah merayau-rayau cari stapler gun..huhu..gi opis..baik punya jawapan..:pandaGeli_06:"kat sni ade ubat stapler je, kamu pi la cari sendiri staplernye"..aaa..:pandaGeli_22:ape punya opis!sepatutnya ade la smua benda tu..dah la cekgu-cikgi petang sket je orgnya..yg sesi pagi for sure dah balik sumer..huhu..lari-lari anak aku cari stapler gun..tanya org tu.."stapler akak dah ilang dik"..sorg lagi.."akak punya dah rosak la"..uwaaa..:pandaGeli_30:aku pun berusaha le..tnya sorg2 cikgi kat situ..sumer takde..last-last.."ni..kamu amik je la yg akak ni punya (sesi pagi le)pinjam.."alhamdulillah..akhirnya jumpa jugak..lega la sket..kelam kabut aku n k.syiba pasang benda alah tu..ye la..dah nak balik kan..:pandaGeli_33:tgh syok2 tembak meja..ubat abis lak..takpe..takpe..ubat banyak lagi..aku dgn konfiden isi ubat stapler yg di kasi..alamak!!:pandaGeli_18:tak kena saiz la kak!!!mcmna ni???aku pi masuk opis..amik..try..hadoi..tak muat jugak..!!!cekgu-cikgi lain dah lama cabut balik..ye la dah 6.30 lebih..aku ape lagi..ckp kat k.syiba "akak,kita sama2 try cari ubat stapler eh?"..:pandaGeli_16:aku pun kelam kabut kemas brg2 n masuk keta..time tu dah ramai blah..tinggal aku je..huhu..ape lagih..start enjin..terus cabut..dalam otak..mana la aku nak cari ubat stapler tu..time duk bawak keta tu..berfikir..asal pulak aku yg kena pasang skirting kat dalam dewan tu??:pandaGeli_17:padahal benda tu dewan yg patut siapkan..aku bukan tak mo buat..cuma aku punya meja pendaftaran pon blom siap lagi..dah nak gi buat org lain pulak..mana lebih patut aku dulukan?mesti la keje aku kan?ee..tak puas hati betul!!:pandaGeli_10:masa aku tgh duk pasang skirting meja pendaftaran tadi..datang sorang cekgu tu.."aa..awak kena pasang skirting meja dalam dewan tau!"..erk.."kenapa sy pulak?cekgu?":pandaGeli_20:.."sb cikgi tu ckp kain tu ade nga awak..jadi awak le pasang skirting tu."APA!!??:pandaGeli_23:hanya sebab aku pegang kain skirting tu,jadi aku le yg kena pasang??mentang-mentang le aku cikgi baru..takpe..takpe..yg lain lepas tangan je..sblm balik tadi pun..GPK Petang dah tnya siap ke belum pasang skirting dalam dewan?aku jawab le belum..die dgn pandangan sinis..cakap..sempat ke awak pasang besok??isk..:pandaGeli_07:

balik umah..penatnya..meluahkan perasaan kat hubby..ni le untung dah kawen..ade org utk diluahkan kekesalan..kepenatan..hehe..:pandaGeli_01:thanks Bie..my hubby ckp..takpela,jom solat..pastu kita gi cari ubat stapler tu..klu sempat..kita gi skolah sayang..siapkan meja tu..horrey!!:pandaGeli_14:ni yg buat i lebih sayang u ni..hehe..:pandaGeli_09:dah tu,pi le Giant..cari ubat stapler gun..takde..pi Mydin..takde jugak..huhu..sold out..gi try Tesco (even dah boikot tp demi keje..terpaksa..)takde jugak..huhu..aku dah putus asa..:pandaGeli_21:ye la..dah hampir pukul 11pm..3jam cari ubat stapler!!!lastly,Bie masuk lagi skali Tesco..beli stapler baru..sebbaek ade duit..cepat2 kami ke skolah aku tu..sampai sana dah pukul 11.15pm..alhamdulillah..takde masalah dgn pak guard..cepat2 hubby aku tlg pasang skirting meja pendaftaran tu..akhirnya siap jugak..thanks Bie..:pandaGeli_08:dalam 25min dah siap..yg meja dlm dewan tak bleh pasang le sb dah kunci dewan..sian Bie..tahan lapar demi isteri yg dicintai..pastu,teman hubby gi makan..:pandaGeli_32:then balik..penat woo..takpe..yg penting keje dah siap..alhamdulillah..:pandaGeli_35:
Read more...
separador

Pages

Tag Cloud

Followers