Sunday, November 8, 2009

Pengalaman Bersalin - Last Part

10 Sept 2009 (Khamis)

Pagi :

Dalam jam 3.30am,nurse kejutkan..terkujat den..sebbaek takde sakit jantung ke ape..ye la org tgh nyenyak tido..dikejutkan..mamai2..nurse cek tekanan darah n soalan rutin..perut ade ngeras ke?once again..nope..lepas tu..tak leh tido dah aku..kenapa?sb mula rasa sakit2 pinggang yg agak kerap dlm ½ jam skali..buleh tahan lagi..sampai la pukul 8 am..aku mula tak bleh nk duduk..rimas..nk nangis pon ade..nak balik umah je dlm otak aku ni..keje aku Cuma berulang alik ke toilet..pastu mula pusing2 katil..tak bleh nk duduk..mkn pun tak slera..sakit teramat pinggang..tak bleh nk describe mcmna..mcm nk buang je pinggang tuh..dr pelatih dating cek..mcm nurse jugak..aku tanya Dr..blh ke balik?Dr tu ckp aku blh balik klu takde tanda2 lain lagih..lagipon aku tahu wad penuh..nk rejek org klua la..aku berdoa2..harap2 blh balik..tension sgt2 duk situ..nk sgt buang jarum kat tangan..dlm jam 10 lebih..sorg veteran nurse panggil aku..tanya..sakit sgt ke dik?ye la..duk tgk aku berulang alik ke toilet then jln2 tak berhenti2 kat lua..aku ckp..a’a..sakit..die ckp meh nk cek jalan..huuhu..pasrah je..dia ckp baru buka 1cm ni..lmbt lagi ni awak nk besalin..mgkin ptg or mlm ni..anak sulung mmg lmbt..dgr cmtu..lagi la tension aku

Petang :

Dalam pukul 3pm..Dr pakar dtg..duk dgr pelatih2 die cite..then beliau ckp aku blh balik..yess!!alhamdulillah..blh balik jugak sb aku takde apa2 mslh..kandungan pon ok…die siap kasi date baru 14 sept utk dtg hospital balik if blm bersalin lagih dlm masa 6hari..nk induce katanya..aku dah tak kisah..yg penting blh balik..tpon asben..asben dtg pas asar.. msa asben dtg kat hospital tu..aku pegang tgn dia kejap2 msa sakit..sian asben..sakit tangan2 dia aku pegang..~tq yaang sb bagi sapot masa ayang sakit..ramai gak patient dibenarkan balik..nk urus klua wad punya la lama..2jam tunggu baru blh blah..pkul 7pm baru settle..

Malam :

Dalam pukul 7pm kitaorg kua hospital..masa ni usah ckp la..mcm cacing kepanasan aku..tak blh duk diam..kena jalan..asben suh tunggu dia nk amik kreta..aku ckp..tak pela..takbleh nk tunggu..baik jalan sama2..agak jauh jugak la kreta tu..huhu..aku jln smbil tahan2 sakit ni..sakit pinggang sgt2..dlm 15min to 10min..uwaaa..masa sampai kat kreta..tunggu asben buka puasa nga kurma n air..aku ape lagih..tak bleh duduk..buat tawaf kat kreta smbil tunggu asben start kreta..huhu..masuk kreta..alhamdulillah..berenti kejap sakitnya..tp sempat 2 kali jugak la sakit teruk..dlm 7.30 sampai umah..sakit kerap jugak..mcm tadi..cepat2 gi mandi..solat..dlm solat pon nangis tahan sakit..tu pon duk atas krusi..huhu..siap solat je terus baring sambil gosok2 blakang..duk zikir2 dah..time ni tgk jam..baru pkul 8 lebih..asben suh makan telur utk tenaga..aku dah takde slera dah..tu pon terpaksa mkn..asben suap smbil aku duk tahan sakit..last2 tak tahan..muntah giler2 ah..abis smua mknn yg di mkn dari tghri ke ptg klua balik..mmg lembik giler ah..kesian asben..tunggu dia solat terawih..aku mmg duk baring je la..tahan sakit pinggang..tak bleh nk ckp wei..5min skali sakit..pkul 10pm buka tv tgk crite Cinta Sempurna..tu pun wat hiburan je..aku mmg dah terbaring smbil nangis2 dah..zikir2..time tak sakit telelap kejap..sian asben..aku paksa dia gosok jgn henti kat pinggang..kebas tangan dia..aku ckp kat asben..nk operate la ginih..huhu..kena marah nga asben..dia ckp sbr2 je la..dlm 10 ke 10.30 sakit dalm 3min skali..perut aku mmg tak mengeras langsung..sakit pinggang yg teramat je..time ni 3kali aku trase mcm nk buang air besau..aku ckp kat diri aku..ni bukan nk buang air besau ni..nk teran ni..psiko otak kejap suh tahan..ckp kat asben rasa mcm nk buang air besau..lepas tu trase basah kat blakang..suh dia tgkkan..dia papah aku masuk bilik air..aku ckp nk buang air besau ni..mcmna..asben ckp jom kita gi GH balik la..dia dah panic dah..sebbaek ade ustaz praktikal kat sbelah umah..asben mmg tak bleh drive dah..aku dgn pakai kain sarung n tshirt n tudung duk pk nk pakai niqab ke ni..tnya asben..asben ckp pakai je la..ting!!baru aku teringat ade mask..mintak dgn asben..pakai la mask tu ke GH..as a niqab..sebbaek musim H1N1..takde la pelik aku pakai mask..bukan ape aku trase lemas..on da way g GH..aku mmg tak putus2 la Allah..sakit sgt..

Sampai GH dalam 11.30pm..asben mintak nga guard wheelchair kat lobi..tp guard ckp takde kena gi amik kat kecemasan..aku ni mmg dah tak bleh nk duduk setempat dah..heret tangan asben jalan aje la ke LR..asben ckp takpe ke..aku ckp lagi bagus..tahan sket sakit..jalan2 naik lif..dlm lif pon aku duk pusing2..sampai LR sunyi je..ye la dah tghmalam..nurse suh aku baring atas katil utk cek jalan..dia terkujat la..ckp dah 7-8cm dah jalan ni..aku dgn blur2..ye ke nurse?alhamdulillah..nurse suh aku tukar baju n naik atas troli nk masuk real LR..aku call asben..

11 Sept 2009 (Jumaat)

Dalam pukul 1200am nurse tolak aku ke LR no 9,yg last skali..masuk LR..dtg le nurse2..Dr pelatih buang air kecil aku guna ape tah..pastu pecahkan ketuban..alhamdulillah..takde rasa sakit..sb time ni aku mmg blur..Cuma tnya soalan2 bodoh kat nurse..haha..cthnya..nurse..bila buleh teran ni..lama lagi ke..asben sy mana..wajib ke cucuk tgn ni nga jarum..haha..msti bengang nurse..alhamdulillah..asben aku dibenarkan masuk teman..sb kmi dah join kelas peneman..asben byk bg sokongan..ramai giler pasukan sorak dlm ni..dlm7 orang..awal2 lagi aku pesan kat asben..tekan lutut tau..dlm jam 12.34am Alhamdulillah..selamat sudah melahirkan seorang puteri..skali kena epi..trasa msa dorg gunting..huhu..lebih kurang 2jam duk dlm LR tu baru dipindahkan ke wad..alhamdulillah..wad yg slesa..siap berecon..toilet dlm bilik..pengalaman yg tak dapat aku lupa adalah..kenapa aku buleh blur dlm LR..hingga tak tau dah mcmna nk push..haha..smua yg aku baca dah tak ingat..yg aku ingt..tekan lutut..hahah..tips..ketenangan smsa nak bersalin adalah penting..insyaAllah dipermudahkan..

Ps : tak bleh nk upload gmbr ah..our daughter name : Balqis alHumaira' Mohd Hafiz
Read more...
separador

Saturday, November 7, 2009

Pengalaman Bersalin - Part 2

9 Sept 2009 (Rabu)

Pagi :

Bangun pagi..5 am..nak sahur..aku ckp tak nk puasa la..dah kua drh ni..makan pon tak selera..tpon mak kat kg..mak ckp nnti gi hospital..aku ckp ye la..tp nk p skola dulu..nak siapkan tugas2..lagipon tak sakit sgt..Cuma klua darah je..Abah dah pesan jgn drive sendiri ke sekolah nnti apa2 hal susah..terpaksa la menyusahkan asben hntar aku ke skola..pi skola..cekgu2 yg semeja nga aku tnya tak bersalin lagi ke?aku ckp..kejap lagi nak g GH la..dah ade tanda..tp aku buat2 rilek je la..dah settle keje..p jumpa mak datin aka pengetua..mintak pelepasan nak balik g hospital..awal2 dia cam tak mo kasi..aku dah nk nangis..ckp la dah kua tanda..dia ckp..ok..blh balik..salam2 minta maaf nga dia ~yela aku kan byk dosa nga datin~hee..tunggu asben amik..dlm pkul 11 am..balik rumah dulu..mak suruh mandi2 makan2 dulu..asben masakkan telur masak separuh ..utk tenaga nnti..dah siap2..g ke GH..

Tengahari :

dlm pkul 12.30 tghari..gi LabourRoom (LR) utk daftar..asben tinggalkan aku kat situ utk cek jalan..tunggu la tercongok kat dlm tu besama beberapa ibu2 yg peknen lain..tgk2..ramainya Dr pelatih..masa giliran aku kena cek jalan (tunggu 1jam lebih~biasala gov)..time tu dah berdoa2..jgn la Dr laki..skali dapat kau..Dr India laki..pelatih..huhu..sms asben..mintak izin..mintak dia redha je la..masa cek tu..alhamdulillah..tak sakit..setengah org ckp sakit masa nk kena seluk..tipsnya..selawat byk2 time Dr cek jln tu n pk benda2 lain..jgn duk focus sakit..nnti mind kita duk set sakit..sakit la..dah siap cek tu..dr india tu blah..dtg nurse..psg jarum masuk air kat tgn ..smua ibu2 yg dtg kat LR tu kena cucuk jarum siap2..even blm nk bersalin lagih..sakit woo..aku duk terbaring kat atas katil..tnya nurse..dah brapa cm buka jalan?skali nurse tu ckp..tak buka lagi jalan..dumm!!frust yg teramat aku..kenapa?sb aku bajet dah buka 1@2 cm sb byk turun naik tangga..huhu..nmpknya lama lagi la..pasrah gile aku..dah rasa down..ingt buleh la besalin tarikh comey ni..090909..takpe takde rezeki..pastu..nurse ckp,pasni awk kena masuk wad..sebbaek ade GL dari majikan..buleh duk wad 1st class..

Petang :

Dlm pukul 2 lebih baru dibenarkan masuk wad..wad 1st class dah penuh..so..kena tunggu kosong baru leh masuk..sementara tu gi duk wad lama..gi la aku jln2 masuk wad..masa tu cuma sakit mcm period pain je..blh thn lagih..yg sakit melampaunya kat tangan tuh..huhu..jarum tu..sakit sgt2..sb jarum tu di pergelangan tangan..mana tak sakit..aku sms asben..dah masuk wad..dia ckp nnti dia dtg ptg..bwk baju2..huhu..duk 4 org satu cubical..nurse suh tukar baju..pink woo..haha..besau gabak lak tu baju..duk senyap2..tepon mak..ckp2..nmpaknya kena bemalam kat wad..lepas asar asben masuk..aku dah sedeh2..ye la..duk sorg2..mana blh tunggu2..baca2..bosan..

Malam :

Dah gelisah dah aku..ngantuk pon..nurse asyik dtg tnya..perut ade mengeras tak? Bosan weh..aku ckp..tak pon..Cuma kua darah n sakit macam period pain..lepas isya’ dah mula sakit2 pinggang..tapi buleh tahan lagih..yg tak tahan..jarum tuh!!menyemak je..nk mandi pon susah..solat lagih la..sempat jugak wat terawih 8 rakaat..duk atas katil..layan blues je..kol 11pm dah mula ngantuk..tp tahan sb tunggu nurse dtg cek tekanan darah n perut..soalan sama je..ade perut mengeras?aku ckp tak..aku slalu je semak fail aku kat depan katil aku..haha..nurse tulis..no contraction..dari pagi smpai mlm..tu aje yg ditulisnya..aku mula confius..abeh yg aku duk sakit2 ni bukan contraction ke? Tu yang aku pk sorg2 la..ruper2nya..contraction tu perut mengeras la..oh..so aku tetido..nyenyak skali..penat woo..

Last part..to be continued..
Read more...
separador

Thursday, November 5, 2009

Pengalaman Bersalin - Part 1

Emm..sedar tak sedar lagi 4 hari nak naik skola balik..skali pk excited sgt nk balik skola..ye la..rindu nga keje..~rindu ke? Haha..tp..2 kali pk..mls pulak..ye la..naik skola lagi 2 minggu nk cuti skola..lagipon..tak best la tinggal baby nga org..huhu..rindu..ngada-ngada oh..dah lama nk wat entry baru tp..mls la nk menaip..ye la..nk menaip kena ade mud..pastu line kena clear..ni nk taip..baby pon nk taip jugak..alasan je tu..haha..

Ari tu janji nk wat entry pengalaman deliver my baby..now..nk lunas janji tu..nak mula dari mana?? Masa mengandung 9 bulan Alhamdulillah..takde la teruk sgt..3 bulan pertama..biasa la..muntah2 loya2..masuk bulan 4-6..selera bertambah..gembira pon bertambah..masuk fasa terakhir..7-9 bulan..mula cuak..ye la takde pengalaman bersalin…so..selak2 la web yg berkaitan dengan deliver baby..byk baca pengalaman org..macam2..suka dgr cerita org bersalin..takut tu tak la sgt..bukan ape..dgr je pengalaman org..klu jadi mcm dorg senang..blh tau ape nk kena buat..lagi pengalaman pahit masa peknen..yg dah aku crite msa berurut dulu..macik tu ckp aku tak peknen padahal dah 3 bulan..huhu..masa peknen aku jugak alah bau tengik org goreng2 kuetiau..busuk doh..skrg ni pon tak bleh bau jugak..haha..

8 Sept 2009 (selasa)

Pagi :

pegi skola mcm biasa..semua org di skola tnya..bila duedate?aku ckp..hari ni la..haa?ternganga semua org..ye la..perut aku ni kecik je..dorg bajet bukan 9bulan lagi..mcm 7bulan..hehe..aku sengih2 je la..siapkan keje ape yg patut..naik turun tangga lagih..ke tingkat 4..huu..slalu gak pk bila nak keluar ni..ye la dah due kan..cuak jugak..bila gi toilet mesti berdoa..jgn la ade blood spot ke ape..takut woo..tp aku rilek2 lagi..dah plan nga asben,jika tak bersalin lagi ari ni..nak balik kampong esoknya bersalin kat sana je..tu plan asal la

Malam :

after isya’ buka laptop..konon2 nak cari kat tenet la how to deliver baby..mcm2 cara jumpa kat tenet..ada satu tips tu jgn angkat punggung masa teran..takut terkoyak teruk..huhu..awal2 lagi aku dah pesan kat asben,masa deliver nnti tlg tekan lutut aku kuat2..baru tak terangkat (Berjaya!) tgh syok2 layari tenet tu..tetiba terasa sesuatu yg keluar..mcm dtg period..dup..dup..terkejut la aku..cuak dah..tgk asben kat sebelah..duk pk..ape benda yg kua ni..asben tgh tido nyenyak lak..rilek2..tu yg aku ckp..then aku off laptop..letak laptop..then p toilet..Ya Allah..ada blood spot!huhu..pucat dan menggigil aku time tu..tgk jam..baru 1 pagi..aku senyap2 baring gerak2kan asben..ckp ada blood spot..dia mamai2..tnya byk ke..aku ckp setitik je..dia kata rilek2 la..tido dulu..masa tu aku dah cuak..takut..mcm2 lagi perasaan ni..tambah lagi dah trase sakit mcm period pain..tak tertido sgt aku mlmnya..

to be continued..~mls oh nk naip..haha
Read more...
separador

Monday, October 26, 2009

Al-Fatihah..

Salam alaik..betapa besar kuasa Allah s.w.t. semuanya tersurit di dalam Al-Quran..MasyaAllah.. marilah sama-sama kita menghayati dan menginsafi kejadian gempa di Padang baru-baru ini..Al-Fatihah..di bawah merupakan ayat al-Quran yg berkaitan dengan gempa baru-baru ini..smoga menjadi pengajaran..wallahua'lam..

Gempa pertama jam 17.16 (surah ke17-al israa’ ayat 16)

16. Dan apabila sampai tempoh Kami hendak membinasakan penduduk sesebuah negeri, Kami perintahkan (lebih dahulu) orang-orang Yang melampau Dengan kemewahan di antara mereka (supaya taat), lalu mereka menderhaka dan melakukan maksiat padanya; maka berhaklah negeri itu dibinasakan, lalu Kami menghancurkannya sehancur-hancurnya.

Gempa kedua jam 17.58 (surah ke17 ayat 58)

58. Dan tiada sesebuah negeri pun melainkan Kami akan membinasakannya sebelum hari kiamat, atau Kami menyeksa penduduknya Dengan azab seksa Yang berat; Yang demikian itu adalah tertulis di Dalam Kitab (Lauh Mahfuz).

Berlaku pada 30 sept (surah ke30-ar ruum ayat 9)

9. Tidakkah mereka telah berjalan dan mengembara di muka bumi, serta memerhatikan Bagaimana kesudahan orang-orang Yang terdahulu dari mereka? orang-orang itu lebih kuat daripada mereka sendiri, dan orang-orang itu telah meneroka bumi serta memakmurkannya lebih daripada kemakmuran Yang dilakukan oleh mereka, dan orang-orang itu juga telah didatangi oleh Rasul-rasulNya Dengan membawa keterangan-keterangan Yang jelas nyata (lalu mereka mendustakannya dan kesudahannya mereka dibinasakan). Dengan Yang demikian, maka Allah tidak sekali-kali menganiaya mereka, tetapi merekalah Yang menganiaya diri sendiri.

Rujuk Al-Quran untuk ayat yg penuh..di atas hanya terjemahan...wallahua'lam
Read more...
separador

Saturday, September 12, 2009

Alhamdulillah


Alhamdulillah..sy telah selamat melahirkan seorang puteri pada 11 Sept 09 jam 12.34am di Hospital Melaka. trima kasih atas doa semua..nnti abih pantang,insyaAllah akan diceritakan pengalamannya..
Read more...
separador

Friday, August 21, 2009

Last BUT not Least

Aloha!:pandaGeli_36:ari ni last day school..hee..:pandaGeli_27:pastu cuti 1week..adoi..kenapa aku post entry lagih?sb aku buhsan!:pandaGeli_28:cuti aku 14hari b4 due tak diluluskan!!means aku kena naik balik after 1week cuti ni..if not yet deliver la..hopefully cepat deliver my bb..nak tahu kenapa tak diluluskan?alasan pertama datin pengetua : SAYA LEBIH PENTINGKAN MURID ya Cekgu.. :pandaGeli_20:ni la reaksi aku..alasan kedua : TAKDE CEKGU GANTI (~berikutan 2org guru yg dah besalin pon takde org ganti..aku yg kena..huhu..:pandaGeli_21:) padahal cuti 14 ari hak setiap guru yg peknen..uhuk..sabau je la..sebbaek aku jenis tak mo menjawab..klu tak..haru..padahal naik cuti ni..5ari je skola b4 due aku..due aku 8 sept..uhuk..takpe la..ade ubi ade batas datin!!:pandaGeli_29: tu cerita pertama... cerita kedua..19 ogos..2 ari lepas la..aku p interview SPP..alhamdulillah..so far so gud..hopefully lulus..:pandaGeli_33:insyaAllah..soalan-soalan yg disoal tak brape fakta..yg penting jawab je..biau la goreng-gorengan pun..asal ade kaitan..:pandaGeli_03: antara soklan yg ditanya..ape makna kurikulum..terangkan FPK n bagaimana nk aplikasi dlm p&p..stress di kalangan guru,huraikan..sumbangan kepada skolah..ape itu KBSM dalam p&p..terangkan konsep 1Malaysia..dan knpa di terapkan rukun negara dlm 1Malaysia..lebih kurang la soklannya..ade la jugak 20minit aku dlm tu..alhamdulillah..semua tu aku baca dah..tp goreng2 jugak..smpai hangit..:pandaGeli_13:yg penting..ko rilek..dapat 1isi ko meraban je la..asalkan logik.. last..today balik kg!!esok puasa..smoga aku sempat puasa even 1week..insyaAllah..selamat berpuasa semua..ciao!!:pandaGeli_26:
Read more...
separador

Saturday, August 15, 2009

Last post before balik kampung..

Salam alaik wahai sahabat2..dah lama dah tak update nih..bz sgt2..tmbah lagi line tenet tak clear..huhu..skrg ni dah masuk 37 weeks..my baby..will be coming soon..cuak jugak..tapi..tak sabar..rabu ni ade interview nga SPP...uwah..lagih cuak seh..doakan smoga semua di permudahkan...kelahiran dan interview..bb..tunggu ummi interview dulu eh..pastu kita balik kg..Ya Allah..smoga dipermudahkan segala urusanku..ampunkan daku wahai kawan2 jika ade silap salah..c u again..
Read more...
separador

Friday, July 17, 2009

My Page Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets
Read more...
separador

Buang sawang yang bersarang..

emm..dah lama tak update blog ni..bz sgt..nga aktiviti skola..kita mula cerita semalam..semalam amik cuti rehat khas..my b pon amik...kenapa?sb ak n my b p kelas peneman kat hospital besau melaka..kelas peneman ni apa?mcm 1kursus utk suami yg akan meneman smsa isteri dorg bersalin nnti..kiranya mcm nak dptkan sijil utk masuk labour room..aku ingtkan lama..rupenya dlm 2jam saje..cuti yg di amik tak sia2..sb lepas tu p klinik..checkup mingguan..2jam baru siap..alhamdulillah semua selamat..cuma yg pelik berat aku turun 2kilos in 2weeks..cuak jugak..sb b4 this..naik mendadak 2kilos for 2weeks..siap minum air gula..then aku muntah..hehe..alhamdulillah..smua ok after checkup wif doc..

Berbalik pada kelas peneman tadi..kat melaka ni si suami yg berhajat nak saksikan kelahiran anaknya dlm labourroom wajib p kelas peneman ni even dah ramai anak..ntah la knpa..negeri lain takde pulak kelas cenggini..nak masuk labouroom teman wife..masuk aje..takpela..at least kami tahu ape yg kena buat bila dah nak bersalin nnti..nurse tu cerita prosedur2 nak teman..then show how to breast feed baby after bersalin..lepas tu ape yg kena sediakan bila masuk labouroom..nak daftar kat mana n so on..yg best..kami d beri peluang menjengah labouroom n wad bersalin kat GH tu..tp takde la tgk org bersalin..tgk bilik je..quite comfortable la kamar bersalin..1bilik 1ibu..siap ade toilet kat dlm labouroom..2rooms share 1toilet..ade yg ade tv..tp tak sempatnye nk tgk tv..dah sakit..hehe..yg wad pulak..ade 3kelas..1st class for mommy yg ade guaranty letter from boss..ok la..aku pon tatau lagi rezeki bersalin kat mana..yg penting..my b ada skali nnti..insyaAllah..

Last week aku teman my b jd guru pengiring utk budak2 BADRI gi Kompleks Falak Al-Khawarizmi di Masjid Tanah..1day program..10mlm baru balik..best la jugak..even g dengau org bentang kertas kerja mengenai ilmu falak..actually falak ni very interesting subject to learn..mcm2 aku blh tahu..mcmna nk cari waktu solat..tgk kiblat..takwim..yg menarik mengenai alam ni..Masyaallah..besau sungguh kuasa Allah..baru aku fhm ape dia bima sakti..alam semesta..we r just a part from million2 galaxy..tu pun ahli falak belum menemui penghujung kepada alam semesta..subhanallah..

erm..masuk usia kandungan 8bulan ni..perasaan aku lebih sensitif..susah nak pujuk jiwa ni..biasa sekejap je..tp skrg..amik masa lama..Ya Allah..jauhilah aku dari sifat sedih..cemburu dan dapat lupakan secepat mungkin satu perkara yg amat mengganggu perasaan aku..amin..ampunkan aku Ya Allah..
Read more...
separador

Saturday, June 13, 2009

What a bored weekend..

Lama dah tak update blog..cuti skola dah nak habis..actually,aku balik Kelantan just for 4 days..huu..unbelieveable!ye la..cuti skola kan 2weeks..tp dpt balik 4hari je kat kg..huhu..miss my famliy a lot..then kena balik awal sb 8-10hb my beloved hubby ade kursus ict kat Capitol Hotel..then after that..terus rushing ke Melaka..sb kena p induksi for 2 weeks..starting on 11-25hb..huhu..i hate being alone at home..just right now..lambatnya 25hb..sebbaek adek aku dtg weekend ni..temankan..yela..duk umah warden kat asrama laki2..takde org lagi..except budak form5 yg ade kelas tambahan..esok..baru budak2 ni sumer dtg..mmg sunyi sgt2..bored..sb laptop takde..hubby guna..sian dia..rushing..risau lagi..ye la tinggal isteri sorg2 kat umah ni..wif our baby..huhu..kertas exam pon dah aku siap tanda..tinggal isi markah je..hoho..lambatnya masa berlalu..rindu sama dia..yaang..cepat la balik..rindu dah ni..huhu..tabahkan la hatiku..permudahkanlah segala urusan sayangku..amin..
Read more...
separador

Saturday, May 16, 2009

SELAMAT HARI GURU



Buat guru-guru..
jangan jadi mcm ni slalu..
:pandaGeli_22:
kadang-kadang perlu jugak jadi macam ni..:pandaGeli_10:
masuk kelas..ada yg macam ni..:pandaGeli_17:

bila dah exam..result kua..cekgu jadi gini..:pandaGeli_35:
takde kelas yg aku buleh jadi gini..:pandaGeli_09:

Selamat Hari Guru buat semua guru di Malaysia..
juga buat mak abah..selamat hari guru..terima kasih
kerana mendidik kami adik beradik hingga berjaya..
buat anak didik aku..smuga korang jgn nakal2..penat aku nak layan..~huu

:pandaGeli_12:
Read more...
separador

Friday, May 15, 2009

Wedding Hawa


Masa kat Perak..umah Hawa


Hawa & suami


Ni masa kat Paloh,Johor..umah laki..
Hoho..Hawa Azman dah kawen!!:pandaGeli_14:hee..aku tak sempat nak ke Perak..tp sempat p umah belah laki..9hb..very jauh maa..ye la..dlm felda..anyway..congratulations Hawa & Azari..tq sb sempat layan aku n hubby..:pandaGeli_01:makan pon kenyang..:pandaGeli_32:even awal2 sampai sumer tgk aku cm weird je..mcm aku ni dah silap tempat kenduri..:pandaGeli_11:sebbaek ade hubby cover2..klu aku sorg..mau nye aku lari balik..:pandaGeli_20:anyway Hawa..ko mmg cun..even aku tau..panas..:pandaGeli_13:ni ade sket je gambau yg sempat aku snap n curi..:pandaGeli_19:
Read more...
separador

Friday, May 8, 2009


Selamat Hari Ibu...terima kasih mak..selamat hari ibu kepada semua ibu di bumi ni..n jugak kepada mom-to-be...hehe..
Read more...
separador

Thursday, April 30, 2009

The 5th timetable!

aiyark!!:mNo:dah tukar jadual kali ke 5..next week start..aku rasa aku dah tukau majoring aku dari IT ke GEografi!!!:mGergaji:dah la 6 kelas aku kena ajau geog..haha..1 kelas utk agama..jadi ustazah lagi la nampak gayanya.:mPeluh:dah memang nasib..takpe la..tp yg den bengang..6 kelas yg aku kena ajau tu sumer last2..:mPanas:pening la nampaknya..tambah lagi jadi guru kelas bagi kelas yg terakhir..again!:mPening:sabau je la..kena berusaha lebey..:mStudy:caiyok!
Read more...
separador

Wednesday, April 22, 2009

Jangan Kecewa!


Read more...
separador

Tuesday, April 21, 2009

skola..skola..skola..alahai...

sekarang kat sekolah..16:14..boring..dari pagi tadi lagi..senarai semak utk diriku...:mKanta:

i] isi kod buku dalam Sisteks V2
ii] buat ujian utk budak 1 Geliga (PSV)
iii] kejau 6 org budak 1 Intan antau borg SMM yg dah berkulat..
iv] kutip markah UP2 1 Intan dari cekgu cekgi lain
v] isi markah UP2 dlm Isis
vi] kasi markah PSv form 1 kat cekgi2 1N,1B,1K,1G
vii]tukau ketua n penolong kelas 1 intan
viii] potostat peta mesia utk 2intan n 2suasa
viiii] submit markah geog kat cekgi kelas 2Intan n 2Suasa
xi]repair laptop skool (3biji)

alahai..manyak keje beb..setakat ni (sejak 4bulan posting) dah 5 subjek aku ngajau..Pendidikan Islam (dah lekat title ustazah!:mHihi:),then Sivik, then Matematik, then Seni and last but not least...Geografi..hoho..tak lama lagi buleh la aku amik exam SPM balik..25 subjek..hahah..dulu 11 je..busy2..:mNo:tambah lak aku dah jadi cekgi 2 alam..huhu..lagi 2minggu baru dapat jadual baru..again!kali ke 4 dah tukau jaduall baru dlm masa 5bulan..huhu..:mPening:penat trase bulan ni sb aku ngajau sesi pagi n sesi petang..sesi pagi ganti geografi jadual kelas pengetua sekojap..kata PK1 le..tapi dah nak masuk sebulan..dah le everyday subjek geog..petang lak kena balik kol 6.30pm..iye la dah kelas habis 6.30pm..bayangkan le..dari 9.00am till 6.30pm..uwah..:mHantuk:kalah org keje pejabat..sabau je la..cekgi lain sumer ckp..kesian ko jadi amphibian..haram di makan..haha..yg sorg lagi bg cadangan...ko mintak le sket gaji pengetua..haha..:mKipas:wateva..yg penting bulan depan tukau jadual..tak mo dah pagi petang..penat..bukan penat ape..penat panjat tangga bawak perut 5bulan ni..:mDarah:huhu..tabahkan ati je la..sabau..sabau..sabau.:mStudy::mSurrender:
Read more...
separador

Pages

Tag Cloud

Followers